Skoči na glavno vsebino
Select Page

S tekmovanji smo pričeli v četrtek, 21.3.2023. Učenci od 1.do 7. razreda so tekmovali za Kenguru Vegovo priznanje, učenci 8. in 9.razredov pa za Vegovo priznanje.

Na šolskem nivoju  tekmovanja učenci rešujejo naloge izbirnega tipa, ki zajemajo splošno razgledanost, logiko, matematična znanja.

Šolskega tekmovanja se je udeležilo 289 otrok. 119 učencev je prijelo priznanje za uspeh.

Na predmetni stopnji se najboljši učenci v Sloveniji pomerijo v znanju matematike na regijskem in kasneje na državnem nivoju. Na teh stopnjah ni več samo nalog izbirnega tipa, komisija doda tudi težje, klasične, problemske naloge, ki pokažejo, kako so učenci dobri v osvajanju in nadgradnji snovi, ki je predpisana za našo mladino v učnih načrtih.

Na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 4.4.2024, je bilo povabljenih 15 učencev naše šole: 4je šestošolci, kar 2 učenca sedmih razredov, 9 osmošolcev in 4je učenci devetih razredov. Prav vsi udeleženci so prejeli bronasto priznanje.

PREJEMNIKI PRIZNANJ NA REGIJSKEM NIVOJU:

  1. RAZRED

Ruben Balkovec, Filip Oven, Ema Kragelj, Mark ucman

  1. RAZRED

Peter Cencelj, Emanuel Meserko

  1. RAZRED

Andraž Može, Luna Kepa Uhan, Kaja Ucman, Alfred Popovič, Lija Krošelj, Hana Zupančič, Žiga Hrovat, Lien Faletič, Eva Medved.

  1. RAZRED

Ela Biasizzo, Tibor Maček, Vesna Bregar Pavlin, Lucija Oven,.

 

Na državni nivo tekmovanja je bilo povabljenih 8 učencev naše šole: eden izmed šestošolcev, štirje osmošolci in trije devetošolci. Na tem tekmovalnem nivoju lahko učenci osvojijo srebrno ali celo zlato priznanje.

PREJEMNIKI SREBRNIH PRIZNANJ SO:  Ela Biasizzo, Vesna Bregar Pavlin, Tibor Maček, Hana Zupančič in Filip Oven.

PREJEMNIK ZLATEGA PRIZNANJA JE Andraž Može.

 

Čestitamo prav vsem tekmovalcem!

Zapisala: Jožica Okorn

Dostopnost