Zdravo! Za praznike si voščimo. Od nekdaj je tako. Le da, ko so časi čisto navadni, ko se jezimo le na vreme, tečne »tastare«, preveč nalog … Takrat kar pozabimo, kaj v resnici pomeni na primer  Srečno! Zdravo! Vse najboljše! Zdaj je drugače, te besede so dobile veliko resnejši pomen. Niso več le neke fraze, ki jih moraš izreči, ker se pač tako spodobi. Zato objavljamo še ti dve voščili naših učenk, prepričani, da sta iskreni in  da se bosta v prihajajočem letu tudi uresničili!   

Voščilo

 

Vesel božič vam želimo,

veliko veselja, sreče ter radosti,

vam srečno novo leto obljubimo,

ki prinese spomine iz mladosti.

Pričarali bomo nasmehe,

odčarali svoje grehe,

odprli svoja darila,

ki nas bodo razveselila.

Imejte se lepo, in naj veliko nasmehov bo!

 

Anja Završki, 8. b

 

 

 

                                                                                                                              Vrhovci, 16. 12. 2020

Pozdravljeni vsi – učenci in učitelji, vodstvo šole in vsi ostali zaposleni na naši šoli,

čeprav smo v tej situaciji zelo narazen, lahko pisma in dobre želje potujejo kamor koli na tem malem modro-zelenem planetu, v tem velikem in prostranem vesolju. Na tem planetu pa se nahaja tudi Evropa, v njej Slovenija, v Sloveniji Ljubljana in v Ljubljani majhna šola, ki trenutno postaja večja. Ta šola je sedaj prazna, v njej ni ničesar, razen prahu in prostorov, ki smo jih nekoč, že leto nazaj, imenovali učilnice. Sedaj kar svojo hišo ali stanovanje imenujemo učilnica. Še bolj natančno je to postala soba, lahko tudi kuhinja ali dnevna soba. V najslabšem primeru mora biti učilnica celo kopalnica! Vseeno pa lahko menjavaš prostore, da imaš občutek, kot bi v šoli menjaval učilnice. Vendar ni enako, saj ne srečuješ nikogar, razen morda staršev, bratov ali sester. Lahko pa vseeno pokličeš prijatelje in sošolce, v vsakem primeru pa jih vidiš kar na videokonferenci. Ker se približujejo prazniki, je to še toliko bolj pomembno, večini pa je verjetno pomebno, da se čimprej vrnemo v šolo, zato:

dragi Božiček,

vsi se že celo leto trudimo, da bi premagali to korono, zato imam tri želje:

  1. Naredi konec koroni.
  2. Vrni nas v šolo.
  3. Omogoči mirne praznike za vse na tem svetu in da bomo spet živeli tako kot prej.

Božiček, tri je pravljična številka in ne tako velika za vse, kar smo letos prestali, zato, prosim, izpolni vse tri želje.

Hvala vnaprej, lep božič in uspešno, zdravo ter življenja polno novo leto za vse prebivalce modro-zelenega planeta nekje v prostranem vesolju…

VESEL BOŽIČ TER ZDRAVO, USPEŠNO IN S ČIM MANJ ZAPLETI IN TEŽAVAMI POSPREMLJENO NOVO LETO! Z DOBRIMI MEDSEBOJNIMI ODNOSI SMO SKUPAJ OŠ VRHOVCI IN SKUPAJ ZMOREMO VSE!

                                                                                                                                               Nika Skodlar, 7. c

 

Dostopnost