Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z veseljem sporočamo, da je naš učenec Žiga Ščuka prejel glavno nagrado v mednarodnem projektu Making Spaces, pri katerem je sodeloval v okviru delavnic 3D modeliranja in animacije na Zavodu Kersnikova.

 

 

Making Spaces je raziskovalni projekt, ki poteka na univerzi UCL – University College London. V sodelovanju z ustvarjalnimi prostori (maker spacei) v
petih državah, vključno s Slovenijo, projekt ozavešča o inkluzivnih praksah mladih na področju STEM (Science Technology Ingeneering Math).

Več o projektu: https://m4kingspaces.org/the-making-spaces-project/

Namen nagrade Making Good, ki jo je prejel Žiga, je predstaviti in proslaviti inovativne ideje in projekte mladih, ki temeljijo na tehnologiji STEM in so usmerjeni v socialno nepravičnost ter spodbujajo varne in trajnostne skupnosti. Mladi so sodelovali v treh kategorijah: varnost, trajnost in družbena pravičnost. Žiga Ščuka je prejel glavno nagrado v kategoriji družbena pravičnost. Njegov prispevek je kratki znanstvenofantastični film, ki prikazuje človekovo poseganje v naravo in posledice naših dejanj. Film je nastal v sklopu delavnic 3D modeliranja, ki jih izvajamo na šoli in na lokaciji laboratorija Rampa na Zavodu Kersnikova.

 

Žigov video, opis projekta in izjava žirije so dostopni tudi na naslednji povezavi: https://m4kingspaces.org/project/reality-of-business/

Dostopnost